Güvenlik Kamera Sistemleri

Güvenlik Kamera Sistemleri

03-06-22 1090

Güvenlik Kamera Fiyatları 2022

Güvenlik Kamera Fiyatları 2022

Güvenlik Kameraları kullanım alanlarına göre farklılık göstermektedir. sektör genelinde bir çok çeşit ve, farklı özellikte güvenlik kameraları mevcuttur. Tüm güvenlik kameralarının kullanım yeri ve amaçları birbirinden farklıdır. Size Uygun güvenlik kamera sistemini temin etmek için, hemen iletişime geçin ! uzman keşif ekibimiz daima hizmetinizde !

Güvenlik Kamera Sistemleri

 

Güvenlik kamerası satın alırken bazı önemli kriterlere dikkat edilmelidir. Örneğin güvenlik kamerası satın almak isteyip istemediğinizi sormanız gereken önemli sorular vardır. Eviniz için ev kamera sistemi, bahçeniz veya işletmeniz için eşyalarınızı korumak için nasıl bir güvenlik sistemi arıyorsunuz. Amacınız için en iyi kamera sistemi hangisi?

 

 Bir kamera yeterli mi yoksa birkaç ip kamera  yada ahd kamera ve alarm sistemi de gerekiyor mu? Halihazırda kurulu bir sisteminiz olabilir. Ancak bu noktada bile profesyonellerden yardım almanız gerekebilir. Bir zoom lensi mi seçersiniz yoksa sabit odak uzaklığına sahip bir lens mi daha iyi bir seçimdir? Bir güvenlik kamerası satın almadan önce birçok soruyu önceden netleştirmeniz gerekiyor. Bu konuları Güvenlik Kamera Fiyatları firmamız ile çözüme kavuşturabilirsiniz.

 

 İhtiyacınız Olan Kamera Sistemi

 

 Dış mekan kamerası toza, suya ve vandalizme karşı korunmalıdır. Önce neyi izlemek istediğinizi tanımlarsınız. Mülkünüzü, bahçenizi veya dış mekan tesislerinizi izlemeyi planlıyorsanız, bir dış mekan kamera seti ihtiyacınız vardır. Bu kamera toza ve suya karşı korunmalıdır. Bir dış  kameranın koruma derecesi, birinci değerin toza karşı korumayı ve ikinci değerin su girişine karşı  gösterdiği koruma  kombinasyonunda verilir. Bu özellik dünya standartlarında İP 67 olarak belirtilmiştir. Dış ortam kameraların bir diğer gereksinimi de gece görüşlü güvenlik kamerası olmasıdır.  Dış ortam güvenlik kamerasının bu özellikleri taşıdığına emin olun

İP Kamera sistemi

İP kamera sistemleri daha çok geniş alanlar, devlet daireleri, kurumsal firmalar, antrepolar, askeri alanlar, halka açık alanlar (metro,şehir merkezleri, mobese sistemleri vb.) gibi yerlerde kullanılır. İP kamera sistemleri  CAT6 veya fiber kablo altyapısını kullanır. Poe switch ve fiber kablo altyapısı ile kilometrelerce uzağa kamera kurulumu yapılıp, sorunsuz bir şekilde görüntü alınabilir.

İP kamera sistemlerini oluşturan ekipmanlar şu şekilde sıralanabilir.


NVR Kayıt Cihazı ( Network Video Recorder) : NVR Kayıt cihazları Cat6 Rj45 jack girişi ile sistem merkezinde kablo kalabalığı yapmadan tek kablo girişi ile yüzden fazla kameranın görüntüsünü aktarabilir. Harddisk montajları genellikle NVR Kayıt cihazının içine yapılır. NVR Kayıt cihazlarında dikkat edilmesi gereken hususlardan biri mbps hızıdır. İP kameraların bant genişliğine uygun mbps hızı seçilmelidir. Aksi halde bant genişliği düşecek ve İP kameralar takılarak görüntü vermeye başlayacaktır. Bu konu ile ilgili önemli bir noktada switch seçimidir. Gigabit poe switch kullanmanızda bant genişliğini etkileyen bir faktördür. NVR kayıt cihazı ile ilgili önemli bir konuda kayıt formatıdır. H.265+ formatındaki NVR Kayıt cihazını satın almanız sizin yararınıza olacaktır. H.265+ formatı 1080p HD görüntüyü H.265 ve H264 formatından daha yeni bir formatta sıkıştırdığı için, kayıt süreniz artar ve Harddisk’e fazla ücret ödemekten kurtulursunuz. NVR Kayıt cihazlarında dikkat edilmesi gereken bir konuda OnVİF (Open Network Video Interface Forum) protokolüne sahip olmasıdır. OnVIF protokolü NVR Kayıt cihazına marka ve model bağımsızlığı kazandırır. OnVIF protokolünü destekleyen NVR Kayıt cihazına, OnVİF destekli herhangi bir marka İP kamera takılabilmektedir. NVR kayıt cihazları Mobil uygulamaları ile cep telefonu ve internet üzerinden sorunsuzca izlenmektedir.


İP kamera: AHD yani analog high definition kameralardan farkı yakaladığı görüntüyü sensörleri vasıtası ile sayısal verilere çevirerek NVR kayıt cihazına yada network yardımı ile bilgisayarlarınıza ulaştırır. İP kamera ile ilgili önemli hususlar,  OnVİF (Open Network Video Interface Forum) protokolüne sahip olmasıdır. OnVIF protokolü İP kameraya  marka ve model bağımsızlığı kazandırır. OnVIF protokolünü destekleyen NVR Kayıt cihazına, OnVİF destekli herhangi bir marka İP kamera takılabilmektedir. İP kamera ile ilgili bir konuda POE (Power over Ethernet) olmasıdır. Poe kameralar kameranın çalışması için ihtiyaç duyduğu zayıf akım elektrik enerjisini, güvenli bir şekilde network kablosundan temin eder.


Harddisk: Harddiskler hem AHD kayıt cihazına hem de NVR kayıt cihazına takılabilir.  kamera sistemlerinin kayıtlarının tutulduğu bir birimdir. Genellikle kayıt cihazlarının içine monte edilir. Harddisklerde dikkat edilmesi gereken husus kapalı devre kamera sistemlerine uygun olmasıdır. Bu ibareler, skyhawk, purple, ironwolf, surveillance 7/24 disk olarak harddisklerin üzerinde belirtilir. Bu markalar; seagate, western digital, toshiba ve hitachi’dir.

 

 

Poe switch : POE (Power over Ethernet) switchleri hem bir  dağıtıcı hem de sinyal güçlendirici olarak düşünebiliriz. Örneğin NVR kayıt cihazına 200 metre uzaklıkta 10 adet kamera kurulumu yapacağız. 200 metre uzaklığa 10 adet Cat6 kablo çekmek yerine, kablo metrajı 100 metreye ulaştığında bir poe switch noktası ekleyip data kaybını önleyip, bu switch’ ten 2. 100 metreye devam ettirip, 16 port poe switch koyup 10 kameramızın kablolarını bu switch’ ten  dağıtıp çekmiş oluyoruz. Ayrıca Poe kameralar kameranın çalışması için ihtiyaç duyduğu zayıf akım elektrik enerjisini, poe switchlerden güvenli bir şekilde  temin eder.

  AHD (ANALOG HİGH DEFİNİTİON) Kamera sistemi

AHD kamera sistemleri daha çok apartman, küçük işletme, ev, ofis gibi alanlarda kullanılmaktadır. AHD kayıt cihazı ile AHD kamera arasındaki mesafenin tercihen 150 metreyi geçmediği alanlarda sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır. AHD kamera sitemi CCTV kablo altyapısını kullanmaktadır. AHD kayıt cihazları Mobil uygulamaları ile cep telefonu ve internet üzerinden sorunsuzca izlenmektedir. 

AHD kamera sistemini oluşturan ekipmanlar şu şekilde sıralanabilir.


AHD Kayıt Cihazı: AHD Kayıt cihazları çok eski bir teknoloji olan analog altyapıyı kullanarak 1080p Full HD görüntü almanızı sağlar. Bu sistemlerin en büyük avantajı analog olarak kurulmuş ve görüntüleri tatmin etmeyen sistemlerin altyapı maliyeti olmadan yenilenmesine imkan tanır. haikon, neutron, dahua, cenova, avenir, samsung, sony, bosch gibi markalar sektörde sıkça kullanılmaktadır.


AHD kamera: AHD kameralar  yakaladığı görüntüyü CCD ve CMOS sensörleri vasıtası ile AHD kayıt cihazına aktarır. AHD kamera ile ilgili önemli hususlar, gece görüş ır led mesafesi, DNR, titreşim önleme gibi konulardır.  Kullanım alanlarına göre dış ortam  bullet veya iç ortam dome olarak müşterilerimizin kullanımına sunulmuştur. haikon, neutron, dahua, cenova, avenir, samsung, sony, bosch gibi markalar sektörde sıkça kullanılmaktadır.


Harddisk: Harddiskler hem AHD kayıt cihazına hem de NVR kayıt cihazına takılabilir.  kamera sistemlerinin kayıtlarının tutulduğu bir birimdir. Genellikle kayıt cihazlarının içine monte edilir. Harddisklerde dikkat edilmesi gereken husus kapalı devre kamera sistemlerine uygun olmasıdır. Bu ibareler, skyhawk, purple, ironwolf, surveillance 7/24 disk olarak harddisklerin üzerinde belirtilir. Bu markalar; seagate, western digital, toshiba ve hitachi’dir.

 

 

Güvenlik kamera sistemlerinin marka ve modelleri

 

Haikon kamera sistemi, neutron , retro, goldnet, dahua, samsung, sony, paradox, bullwark, cenova, avenir, panasonic, ttceh, gibi markalar firmamızın ve sektörün kullandığı başlıca markalardandır.

 

 

Güvenlik kamera sistemlerini cep Telefonundan İzleme

 

İp kamera sistemi yada ahd kamera sistemi, fark olmaksızın internet bağlantısı verdiğiniz tüm kamera sistemlerini cep telefonunuzdan, bilgisayarınızdan tabletinizden dünyanın neresinde olursanız olun izleyebilirsiniz. Güvenlik kamera sistemleri olarak kullandığımız tüm ürünler, p2p cloud üzerinden sabit İp gerektirmeden güvenli bir şekilde izleyebilirsiniz.

whatsapp